Bij Markieza werken veel verschillende mensen. Er werken vrijwilligers en stagiairs maar er werkt ook een aantal betaalde krachten.
Vandaag spreek ik met Samirah. Ze is 35 jaar, moeder van een zoon van 15 jaar en ze werkt sinds anderhalf jaar als betaalde kracht bij Markieza.
Naast dat ze bij Markieza werkt, is Samirah sinds april 2015 eigenaar van haar eigen bedrijf, Let it be.
Let it be heeft lotgenotengroepen die zich richten op het begeleiden van met name vrouwen en jongeren die gevolgen ondervinden van een trauma. Trauma’s die meestal terug te leiden zijn naar seksueel geweld en/of misbruik, fysieke/geestelijke mishandeling en/of affectieve verwaarlozing.
Voor Let it be draait Samirah herstelgroepen, doet ze de individuele begeleiding van mensen, draait ze thema avonden en geeft ze gastlessen op school.
Samirah werkt nu in een betaalde functie als ervaringsdeskundige maar ook zij is helemaal bij de basis van het ervaringswerk begonnen. Vanuit de wens om zichzelf beter te kunnen begrijpen, heeft ze zelf eerst alle trainingen gevolgd en heeft ze ruime werkervaring opgedaan middels vrijwilligerswerk bij o.a. Humanitas, Stichting Huiselijk geweld, Stichting Michaelson, Stichting Zelfhulp verbindt en Markieza.
Na alle trainingen te hebben gevolgd heeft ze de ARIE-opleiding gedaan. Toen ze voor de ARIE stage liep bij de Stichting Michaelson heeft ze als eindproject een herstelgroep opgericht. Al snel kwam er meer vraag naar herstelgroepen en ging ze meer groepen draaien.
Na de ARIE heeft Samirah Let it be opgericht en is ze bij Markieza gaan werken. Nu werkt ze daar 3 dagen in de week onder andere als kartrekker van het team trainingen. Samen met haar collega Olaf zorgt ze ervoor dat de vrijwilligers die trainingen geven en de open info uren draaien, worden ge-coached en begeleid in hun werk voor Markieza.
Om de vrijwilligers een goede basis te kunnen bieden verzorgt ze bij binnenkomst van nieuwe medewerkers een medewerkerstraining waarin wordt uitgelegd hoe Markieza in elkaar zit en hoe we met elkaar omgaan. Verder zit zij elke maand de teambijeenkomst voor.
Daarnaast is ze hoofdtrainer van de WMEE en draait ze modules voor Rino Zuid waaronder huiselijk geweld, diversiteit en opvoeding.
Samirah heeft het lekker druk en heeft nog veel plannen voor de toekomst. Ze is van mening dat ze nooit is uitgeleerd. Ze heeft ook een enorme drive om er iets van te maken omdat ze het mooi vindt om met mensen mee te lopen op een manier die ze zelf zo gemist heeft. Ze wil graag doorgeven aan mensen dat je altijd keuzes hebt omdat je veel meer bent dan je kwetsbaarheid. Daarom vindt ze het ook zo geweldig om met vrijwilligers te werken omdat ze erg van het verbinden is en wil dat mensen een eigen plekje als persoon hebben waar het veilig is en waar mensen veel kunnen leren. En daar is Markieza bij uitstek een goede plek voor!