Markieza heeft zich ten doel gesteld een bijdrage te leveren aan bevordering van duurzaam herstel van mensen met een kwetsbaarheid. Om tot duurzaam herstel te kunnen komen is een omslag van denken nodig in het omgaan met leven met kwetsbaarheid in onze samenleving. Het tegengaan van stigmadenken is een zeer belangrijke pijler van deze omslag. Dit omdat een individu beter bij zijn/haar kracht kan komen om zichzelf weer kansen te kunnen geven als hij/zij geen last heeft van(zelf)stigma. Om daardoor weer vanuit de eigen cirkel van kracht te kunnen opereren.
Onze ervaringswerkers weten daar alles van en kunnen dat als geen ander vertellen. En omdat wij dit aan iedereen willen meegeven bewandelen onze ervaringswerkers hierin vele wegen en willen we daarin zo breed mogelijk beschikbaar en bereikbaar zijn door vooral drempels weg te nemen.
Onze doelgroep is divers en daar passen we onze informatie op aan. Wij willen het contact met onze doelgroep zo laagdrempelig mogelijk organiseren. Het persoonlijke contact opzoeken, of dit nu door te bellen is of door bij de open koffie langs te komen, kan voor sommige mensen toch nog een drempel opwerpen om over de goede informatie te kunnen beschikken.
Daarom hebben onze vrijwilligers het afgelopen half jaar onze informatie voorziening middels Social Media een flinke impuls gegeven. En met succes!
We hebben gemerkt dat het geschreven nieuws voor het uitdragen van onze visie niet altijd de meest wenselijke of meest succesvolle wijze is. De informatie die wij geven kan vaak beleefd worden als informatie met een wat “zware” achtergrond. Maar die “zwaarte” staat voor de meeste ervaringswerkers in hun herstelverhaal juist steeds meer op de achtergrond. Door op afstand te kunnen vertellen kunnen zij hun boodschap juist zo goed overbrengen. En het daadwerkelijk zien in beelden van het vertellen van dit verhaal, zien hoe de mens achter zijn of haar verhaal er uit ziet, erover vertelt, dat inspireert mensen die met duurzaam herstel bezig zijn het meest hebben wij gemerkt. Dit op Social media verwoorden, dat is voor ons een nog niet bewandeld pad. En wij willen hem graag samen gaan bewandelen. Door samen mooie inspirerende filmpjes te maken. En te delen.
We willen beeld en geluid geven aan duurzaam herstel! We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen op onze website, via Twitter en Facebook. En uiteindelijk ook via ons eigen Youtube kanaal.
We kunnen dit project gaan uitvoeren dankzij subsidie van Samen Sterk Zonder Stigma die zij met de Socialrun van 2016 bijeen hebben gebracht.
Op hun website kun je naast interessante informatie over onder andere stigmadenken in vele vormen ook informatie over ons project en de andere prijswinnende projecten gaan zien.
Ga hiervoor naar www.samensterkzonderstigma.nl.
Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Rino Zuid en de Movisie Participatieprijs 2016.